Hálaadó ünnepi istentisztelet felújított iskolánkért

„ Adjatok hálát az Úrnak, mert jó,  mert örökké tart szeretete!

…Az Úrtól lett ez, és csodálatos a mi szemeinkben.”

(Zsoltárok 118,1 és 23)

 

A Kisvárdai Református Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium általános iskolai épületén 2014. június-október között teljes körű felújítást végeztek.A közel 100 milliós beruházást 53,57.millió forint pályázati támogatásból, a többit önerőből egészítette ki  a Kisvárdai Református Egyházközség, mint fenntartó.  A pályázati forrás a külső nyílászárók cseréjét és a 12 cm vastagságú külső szigetelés és az épületek napelemes kiserőművel történő felszerelésének költségeit fedezte.

A felújítás folyamán sor került a tetőszerkezet teljes cseréjére, a fűtés korszerűsítésére, lapradiátorok felszerelésére, a víz- és villanyvezetékek, világítótestek cseréjére. Az emelet padlószintjét vasbeton szerkezettel önhordóvá tették, a régi belső vakolat helyett lélegző nemes vakolat került a falakra, a lábazati rész a tantermekben OSB lapokkal, a folyosókon rusztikus téglával lett burkolva. Valamennyi tanterembe és irodába laminált padlózat került, a nagy belmagasságot álmennyezettel csökkentették. A pedagógusok részére a régi helyett egy szép, világos tanári szobát alakítottak ki, mellette  kis  teakonyhával. Mindkét helyiség új, beépített bútorzatot kapott. A WC-helyiségeket is felújították, kibővítve egy új  leány WC-vel.

Az épület hátsó kijáratánál egy 150 négyzetméteres udvarrész szép, őszi színű térkő burkolatot kapott, ami nemcsak esztétikus, de hangulatos  látvány is. Mindezek mellett az épület nagy előkertjét is gyönyörűen parkosították. Az öreg, korhadt törzsű fák eltávolítását követően lerakták az automata öntözőrendszer csöveit, majd  gyepszőnyeggel  borították be a talajt, különböző örökzöld növényekkel szegélyezve. A régi kovácsoltvas kerítést is gyönyörűen felújították, melyet új, téglával burkolt lábazatra helyeztek vissza. A kaputól a főbejáratig tartó kiszélesített járda rusztikus téglaburkolatot kapott, kétoldalt kandeláberekkel és virágládákkal díszítve.

Csodálatos érzés nap mint nap ránézni és gyönyörködni a precíz munkával felújított és eredeti állapotúra helyreállított épületre, ami ráadásul a MI ISKOLÁNK!

Gyermeknek és pedagógusnak örömteli ide jönni, tanulni, tanítani és nevelni a jövő generációját!

2014. november 23-án ünnepélyes istentiszteleten adtunk hálát Istennek mindezek megvalósításáért!

Nagytiszteletű Fekete Károly, a DRHE rektorának igehirdetését követően iskolánk tanulói és pedagógusai, valamint a gyülekezeti énekkar hálaadó versekkel és énekekkel dicsérték az Urat.

Dr. Seszták Miklós, nemzeti fejlesztési miniszter és Leleszi Tibor, Kisvárda Város polgármestere mondott köszöntőt, elismerve a beruházásban résztvevők munkáját.

Nagytiszteletű Százvai László vezető lelkipásztor PPT bemutatóval részletes tájékoztatást adott a munkálatokról, majd az ünnepi istentiszteletet követően a vendégek és a gyülekezeti tagok megtekintették és bejárták a felújított iskola épületét.

Iskolánk dolgozói, tanulói és a szülők is köszönetüket fejezik ki a Kisvárdai Egyházközség vezető lelkipásztorának, Nagytiszteletű Százvai Lászlónak, Veress Sándor és Rab László gondnokoknak, valamint a Presbitériumnak a felújítás támogatásáért és megvalósításáért.

Köszönet a Barati-Dósa Kft. kivitelező cég vezetőinek, Barati Sándor és Barati-Dósa Katalin vállalkozóknak  és a dolgozóknak a minőségi munkáért!

 Nagy Istvánné ig. helyettes

     

 További képek eléréséhez KATTINTSON IDE!