SZMK Bál 2015

Vannak ügyek, melyeket érdemes támogatni. Márpedig a jótékonyság egy ilyen eseménynek minősül. Iskolánkban a jótékonykodás egy bál keretében történik.

A Jótékonysági Bál is ünnep. Egymásé, a közösségé, az életé, önmagunké. A forma pedig jelzi az ünnepet. Az, hogy hogyan adjuk meg a módját, ízlés kérdése, de az ünnepet valahogyan a külsőségekben is jó lenne elválasztani a hétköznapjainktól.

Mikor 16 évvel ezelőtt a Református Iskola is elindította útjára a rendezvény szervezését, talán még mi, szervezők sem gondoltuk, hogy lassan egy emberöltőn át sikerül „életben tartani”, népszerűvé tenni.

Ilyen összefogásnak voltunk részesei az iskolai jótékonysági bál szervezésekor. 2015. január 10. dátum közeledtével egyre izgatottabbá váltunk, vajon sikerül-e itt, az újév kezdetén az embereket megszólítani a jótékonykodásra.

Január elején beindult a vásárlási láz, és 316 jegy talált gazdára. Annyira örültünk annak, hogy az eddigiektől több „első-bálozó” szülőt, évről-évre visszatérő fiatalt láthattunk a vendéglistán.

Tanulóink és tanáraink közreműködésével, színvonalas műsorral leptük meg a közönséget. A műsort a 12. a osztályosok nyitótánca, keringője vezette fel. Gyönyörködhettünk a kis csapat eleganciájában, lelkesedésében.

Dalos pacsirtáink, tanáraink, retro mixet adtak elő ismert számokból, majd ezt követően néptánc - koreográfiát mutattak be.

Az ízletes vacsora után kezdődött, és tartott reggelig az igazi mulatozás, a talpalávalóról a zenész, Szilvási László gondoskodott.

Reméljük, a jövőben is érdemes lesz hasonló bálokat szervezni!

Mindenesetre bevételünk is az eredményességről tanúskodik, hiszen a belépők, a 3200 db tombola összegét a gyerekek szabadidős tevékenységének elfoglalására, és sportrendezvények, események megvalósításának segítésére fordítjuk.

Remélhetőleg sokunk unokája is itt koptatja majd a padokat!

Ugye Önök is így gondolják?!

 

 

A szervezők nevében Pappné Molnár Erika

                                                                           igazgatóhelyettes

 

Képek

Videók