Ha észrevétele, javaslata van az oldallal kapcsolatosan, az alábbi módokon jelezheti:

2Személyesen: Flórián tér 5.
3Telefonon: +36 45 406 021

MINDEN SEGÍTŐ ÉSZREVÉTELT ÉS ÖTLETET ÖRÖMMEL FOGADUNK!

AZ ISKOLA NYITVATARTÁSA

Hétfőtől - Péntekig:  08.00 - 16:00

Szombat és Vasárnap:  Zárva

 

ISTEN HOZOTT HONLAPUNKON!

SZERETETTEL VÁRUNK INTÉZMÉNYÜNKBEN!

„Boldog az ember, aki megtalálta a bölcsességet, és az az ember, aki értelmet kap. Mert több haszna van ennek, mint az ezüstnek, és nagyobb jövedelme, mint a színaranynak.” (Péld. 3:13-14)

„Boldog az ember, aki megtalálta a bölcsességet, és az az ember, aki értelmet kap. Mert több haszna van ennek, mint az ezüstnek, és nagyobb jövedelme, mint a színaranynak.” (Péld. 3:13-14)

ISTEN HOZOTT HONLAPUNKON!

SZERETETTEL VÁRUNK INTÉZMÉNYÜNKBEN!

"Az Úrnak félelme a bölcsességnek tudománya, és a tisztességnek előtte jár az alázatosság." (Péld 15,32)

ISTEN HOZOTT HONLAPUNKON!

ISTEN HOZOTT HONLAPUNKON!

SZERETETTEL VÁRUNK INTÉZMÉNYÜNKBEN!

ISTEN HOZOTT HONLAPUNKON!

SZERETETTEL VÁRUNK INTÉZMÉNYÜNKBEN!

Országos Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen vettünk rész

 „A magyar nyelv olyan, mint egy hangszer: aki játszani akar rajta, annak minden áldott nap gyakorolnia kell.”

 (Lénárd Sándor)

2017. december 9-én rendezték a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny országos döntőjét Budapesten. Iskolánk 7/A osztályos csapata megyei győztesként érkezett a versenyre, hogy összemérje tudását a többi régió győztes csapatával. A „győztesek csatájában” az írásbeli forduló alapján a 12. helyen végeztek. A szóbeli fordulóra készített jelenetet már versenyen kívül mutatták be. A teremben feszült csendben hallgatták a zsűri tagjai és a többi résztvevő  „A három fa legendája” című történetet a fiúk tolmácsolásában.

Advent időszakában különösen is aktuális mondanivalót hordozott ez a 4 perces jelenet.

 

A csapat tagjai:

Hudák Gábor

Nagy Bence

Péter Marcell

Takács Zsombor

      

Felkészítő pedagógus: Nagyné Fazekas Ágnes

 

Büszkék vagyunk iskolánk tanulóira! Jövőre veletek ugyanitt, ugyanekkor!

Kísérje további tanulmányaikat Isten gazdag áldása!

  

Nagyné Fazekas Ágnes

ÚJABB RAJZOS SIKEREK

„ A gyerekek a legnagyobb művészek, mert ők a szívűkből rajzolnak.”

 Forsyte Saga c. film

 

Iskolánk ismét szép rajzos eredményekkel büszkélkedhet.

A Kisvárdai Görög katolikus Egyházközség Karitász Csoportja hagyományteremtő céllal rajzversenyt hirdetett Kisvárda város általános iskolás tanulói számára.

A rajzverseny címe:

"A SZERETET A JÓ CSELEKVÉSÉRE ÖSZTÖNZI AZ EMBERT." (Pál apostol)

 

Nagy örömünkre szolgált, hogy diákjaink sok szép pályamunkát készítettek e nemes céllal meghirdetett versenyre.

 

A díjkiosztó ünnepség november 22-én a Görögkatolikus templomban került megrendezésre, ahol a beérkező munkákból kiállítást tekinthettünk meg, amely még egy hétig látogatható volt.

 

Eredményeink:

Kovics Lili 4. osztályos I. hely  Felkészítő: Kőrizsné Koi Beáta

Nagy Viktória 4. osztályos II. hely Felkészítő: Dankóné Nagy Andrea

Márta Réka 3. osztályos III. hely Felkészítő: Nagy Istvánné Szászi Csilla

Sándor Csenge 3. osztályos Különdíj Felkészítő: Nagy Istvánné Szászi Csilla

       

 

Gratulálunk tanítványainknak és a felkészítő pedagógusoknak!

 

Kőrizsné Koi Beáta

alsós reál m.k.v.

                                                                                    

 

Adventi vasárnapok a kisvárdai gyülekezetben iskolás gyermekeinkkel

“Adventet ünneplünk.  Valakit várunk.
Hogy  szent kegyelmével a bűntől szabaduljunk.
Örömmel és hittel várjuk segítséged
Urunk, Jézusunk, így köszöntünk Téged!”

Idén december 3-án volt advent első vasárnapja, a várakozás időszakának, az Úr kegyelemhozó eljövetelére való lelki felkészülésnek a kezdete, mely a Karácsonyt megelőző négy héten át tart. Szép hagyomány református gyülekezetünkben, hogy az adventi vasárnapokon a délelőtti istentisztelethez kapcsolódóan, általános iskolánk harmadik, negyedik és ötödik  osztályos tanulói  szívet-lelket melengető  műsorral  “ajándékozzák meg”  a gyülekezetet.

Advent első vasárnapján a 3. a osztály tanulóinak előadásában lélekemelő, ünnepre hangoló szép verseket, énekeket, imát hallhattunk, láthattunk.

Aznap délután, a Városháza előtt megtartott adventi gyertyagyújtás  ünnepi műsorát is ők adták, a Kicsinyek kórusának közreműködésével.

Az ünnepség többszáz résztvevőjét - gyermekeket, szülőket, hozzátartozókat, érdeklődőket - Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere köszöntötte, majd a történelmi egyházak képviselőinek köszöntője hangzott el. Nt. Százvai László, a Kisvárdai Református Egyházközség vezető lelkipásztora, advent üzenetét közvetítette az ige által. Az első adventi gyertya meggyújtását követően iskolánk képviseletében Ivánné Nagy Erzsébet Bernadett  igazgató asszony mondott rövid köszöntőt, kívánt áldott várakozást és ünnepet.

Köszönjük a gyerekek színvonalas ünnepi műsorát, valamint Benő Zoltánné, Oroszné Török Zsuzsa tanító nénik és Pethő Gyula tanár úr felkészítő, odaadó munkáját!

Képek

 

Ifjú informatikusok sikere

Az idei tanévben először vettünk részt a Szent László középiskola által szervezett Sztár Lehet Ki Kreatív versenysorozaton.
 
Az informatika versenyen Dolhai Dávid, Potyók László és Molnár Levente, 8. évfolyamos tanulókkal vettünk részt. A versenyt egy erőteljes felkészülés előzte meg, mivel tisztában voltunk azzal hogy nagy a tét. A gyakorlati feladatokat egy elméleti kérdéssorozat előzte meg, amely viszonylag időszerű kérdéseket tartalmazott. A tesztre 30 perc állt rendelkezésre, amelyet a versenyzők ki is töltöttek. A másik részében a versenynek gyakorlati feladatok teljesítése volt a feladat. Először egy grafikai feladattal kellett megbirkózniuk amelyet követett a szövegszerkesztés, prezentációkészítés és táblázatkezelés.
A versenyre szánt 2 óra nagyon szorosnak bizonyult, főleg azért, mert a táblázatkezelés forrásállománya nem állt rendelkezésre, így min 10 perc telt el a nyers adatok begépelésével. Sajnos ezt előre nem közölték a szervezők, így a tervezettnél gyorsabban kellett teljesíteni az egyébként nem nehéz feladatokat. A küzdelem nagyon kiélezett volt, ugyanis minden pont  és minden perc számított a jó eredmény eléréséhez. 
A befektetett munka meghozta gyümölcsét: az I. helyen Potyók László, a II. helyen Molnár Levente végzett. A kiemelkedő eredmény igazán dícséretre méltó, reméljük a jövőben lesz folytatás. Ezúton szeretnénk gratulálunk a versenyzőknek, valamint további sikereket kívánunk.

Gratulálunk a versenyzőknek, további sikereket kívánunk!

 

Hajnal Béla, informatika tanár

„Sztár Lehet Ki Kreatív” – műveltségi verseny

Ezzel a címmel hirdette meg a Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda 2017. november 20-24. között zajló versenyeit.

A műveltségi verseny témája Szent László és kora volt. A 7-8. osztályos tanulók vidám délután során mérték össze „erejüket” és tudásukat. Színvonalas és változatos feladatokat kellett megoldaniuk a diákoknak.

Külön díjazásban részesültek a vendéglátó iskola csapatai. Iskolánk tanulói az első helyezést érték el.

 

A csapat tagjai:

 Nagy Dóra 7/B

Ember Erik 7/B

Dolhai Dávid 8/B

Molnár Levente 8/B

 

Felkészítő pedagógus: Molnárné Balázs Csilla

 

További versenyzésükre, munkájukra Isten gazdag áldását kérjük!

 

Nagyné Fazekas Ágnes

 

Újabb természettudományos siker

A Szent László Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda által rendezett természettudományi vetélkedőn az idei esztendőben is sikerrel szerepelt intézményünk csapata. Az izgalmas és érdekes feladatokkal tarkított vetélkedőn iskolánk „Mimózák” nevű csapata az igen csak szép és értékes III. helyezést szerezte meg. 

 

A csapat tagjai:

Balázs Réka, Czifra Eszter, Bartha Tamás 8/A osztályos tanulók

 

Felkészítő pedagógus: Szónok Ágnes

 

EFOP -4.1.1-15-2016-00017

FEL