Ha észrevétele, javaslata van az oldallal kapcsolatosan, az alábbi módokon jelezheti:

2Személyesen: Flórián tér 5.
3Telefonon: +36 45 406 021

MINDEN SEGÍTŐ ÉSZREVÉTELT ÉS ÖTLETET ÖRÖMMEL FOGADUNK!

AZ ISKOLA NYITVATARTÁSA

Hétfőtől - Péntekig:  08.00 - 16:00

Szombat és Vasárnap:  Zárva

 

ISTEN HOZOTT HONLAPUNKON!

SZERETETTEL VÁRUNK INTÉZMÉNYÜNKBEN!

„Boldog az ember, aki megtalálta a bölcsességet, és az az ember, aki értelmet kap. Mert több haszna van ennek, mint az ezüstnek, és nagyobb jövedelme, mint a színaranynak.” (Péld. 3:13-14)

„Boldog az ember, aki megtalálta a bölcsességet, és az az ember, aki értelmet kap. Mert több haszna van ennek, mint az ezüstnek, és nagyobb jövedelme, mint a színaranynak.” (Péld. 3:13-14)

ISTEN HOZOTT HONLAPUNKON!

SZERETETTEL VÁRUNK INTÉZMÉNYÜNKBEN!

"Az Úrnak félelme a bölcsességnek tudománya, és a tisztességnek előtte jár az alázatosság." (Péld 15,32)

ISTEN HOZOTT HONLAPUNKON!

ISTEN HOZOTT HONLAPUNKON!

SZERETETTEL VÁRUNK INTÉZMÉNYÜNKBEN!

ISTEN HOZOTT HONLAPUNKON!

SZERETETTEL VÁRUNK INTÉZMÉNYÜNKBEN!

Sikeresen zárult az Éles Béla Megyei Matematikaverseny

 

„A tehetség  nem örökkévaló adottság, munka nélkül elapad, mint a forrás. Tehát dolgozni kell és örülni a kis eredményeknek is!

                                                                                                     Győry Kálmán matematikus

 

Éles Béla Megyei Matematikaversenyünk a Refi-Matek verseny folytatása, melyet 2012-ben, iskolánk újraindításának 20. jubileumi évfordulója alkalmából, hagyományteremtő céllal szerveztünk az alsó tagozatos tanulók számára.

Iskolánk egykori igazgatójának - matematika-fizika szakos tanár, szaktanácsadó - a nevét tavaly, az ötödik évforduló ünnepélyes eredményhirdetésén vettük fel. Versenyünket 2017-ben, iskolánk 25. jubileumi évfordulója alkalmából kiterjesztettük az 5-6. évfolyamra is, majd felmenő rendszerben jövőre a hetedik,  2019-ben a nyolcadik évfolyamra.

2017. április 25-én, a Jubileumi Témahét programsorozatának keretében tartottuk versenyünket, melyen megyénk33  általános iskolájából 407 tanuló mérte össze tudását.

Örülünk, hogy a matematikát kedvelő tanulók körében népszerű a versenyünk, melynek célja a matematikai kompetenciák fejlesztése mellett a tehetségfejlesztés, a tanulók sikerélményhez juttatása, a kimagasló teljesítmények elismerése. A feladatsorok összeállítására külső szaktanácsadókat kértünk fel.

Az ünnepélyes eredményhirdetést 2017. május 3-án tartottuk, melyre évfolyamonként az 1-6. helyezést elért tanulókat és a felkészítő pedagógusokat hívtuk meg. A szoros versenyben egyes helyezéseknél holtverseny alakult ki, így 13 iskola 52 tanulója részesült oklevélben és értékes könyvjutalomban. A pedagógusok felkészítő munkáját egy szál virággal köszöntük meg.

A díjazás különlegessége volt, hogy a 6. évfolyam (ezzel a korosztállyal indult a verseny) első három helyezettje érmet is kapott, melyet Özv. Éles Béláné adományozott a verseny tiszteletére, a versenyzők kimagasló teljesítményének elismerésére. Ezúton is megköszönjük e nemes cselekedetét!

Köszönjük a versenyzők matematika iránti szeretetét, versenyünkön való részvételét, eredményes helytállását! Köszönjük a felkészítő pedagógusok lelkiismeretes, önzetlen munkáját, a szülők támogató hozzáállását!

 

Szívből gratulálunk minden tanulónak és a felkészítő pedagógusoknak, munkájukhoz további sok sikert, jó egészséget, kitartást kívánunk Isten áldásával!

Az eredményhirdetés programja a hagyományoknak megfelelően ünnepélyes megnyitóval kezdődött. Nagy Istvánné igazgatóhelyettes és nt. Százvai László, a Kisvárdai Református Egyházközség vezető lelkipásztora köszöntötte a jelenlévő tanulókat, felkészítő pedagógusokat, szülőket és hozzátartozókat. Kiemelt tisztelettel köszöntötték Éles Bélánét, a verseny névadójának özvegyét.

Az ünnepélyes esemény az iskola művészetekben tehetséges tanulóinak színvonalas műsorával folytatódott. A Kicsinyek kórusa lelkes előadásában hallhattuk Bolyki András és Havasi Lajos szerzeményét, a Sulidalt, Benő Zoltánné tanítónő vezetésével. Majd Böszörményi Janka 2. c. osztályos tanuló Kányádi Sándor, Az okos kos c. versét adta elő már-már színészi tehetséggel, mellyel I. helyezést ért el a Kisvárda városkörzeti szavalóversenyen, Toldiné Maklári Anita tanítónő felkészítésében. Ezt követően Szónok Sára 5. c  osztályos tanuló gitárjátékában mély átérzéssel mutatott be részletet ismeretlen szerző művéből. A teljes darabbal I. díjban részesült a III. Kelet-Magyarországi  Gitárversenyen. A műsor zárásaként Százvai Bálint és Kovics Lili 3. osztályos tanulók kiváló előadásában Rábaközi dús szóló táncot láthattunk. Ezzel a tánccal Nyíregyházán, a Móra Garabonciás Megyei Szóló Néptánc Versenyen Különdíjban részesültek. Felkészítőjük Ignácz Gergő és Garaj Ágnes néptáncpedagógusok.

Az eredményhirdetés után szeretet-vendéglátásra hívtuk a résztvevőket. 

Köszönjük a gyerekek lelkes szereplését és a felkészítő pedagógusok munkáját!

 

 

 További képekért kattintson ide!

Jövőre is szeretettel várunk vissza minden versenyzőt az Éles Béla Megyei Matematikaversenyünkre!

 

                                                           Nagy Istvánné igh.

                                                           versenyszervező 

 

Helyezések:

Pályázatok

FEL