Ha észrevétele, javaslata van az oldallal kapcsolatosan, az alábbi módokon jelezheti:

2Személyesen: Flórián tér 5.
3Telefonon: +36 45 406 021

MINDEN SEGÍTŐ ÉSZREVÉTELT ÉS ÖTLETET ÖRÖMMEL FOGADUNK!

AZ ISKOLA NYITVATARTÁSA

Hétfőtől - Péntekig:  08.00 - 16:00

Szombat és Vasárnap:  Zárva

 

ISTEN HOZOTT HONLAPUNKON!

SZERETETTEL VÁRUNK INTÉZMÉNYÜNKBEN!

„Boldog az ember, aki megtalálta a bölcsességet, és az az ember, aki értelmet kap. Mert több haszna van ennek, mint az ezüstnek, és nagyobb jövedelme, mint a színaranynak.” (Péld. 3:13-14)

„Boldog az ember, aki megtalálta a bölcsességet, és az az ember, aki értelmet kap. Mert több haszna van ennek, mint az ezüstnek, és nagyobb jövedelme, mint a színaranynak.” (Péld. 3:13-14)

ISTEN HOZOTT HONLAPUNKON!

SZERETETTEL VÁRUNK INTÉZMÉNYÜNKBEN!

"Az Úrnak félelme a bölcsességnek tudománya, és a tisztességnek előtte jár az alázatosság." (Péld 15,32)

ISTEN HOZOTT HONLAPUNKON!

ISTEN HOZOTT HONLAPUNKON!

SZERETETTEL VÁRUNK INTÉZMÉNYÜNKBEN!

ISTEN HOZOTT HONLAPUNKON!

SZERETETTEL VÁRUNK INTÉZMÉNYÜNKBEN!

Sokszínű Ovi-Suli - szülői megelégedéssel

Református iskolánkban sokéves hagyomány, hogy a leendő első osztályos gyerekek számára játékos foglalkozásokat szervezünk a beíratás előtti időszakban.

2018. március 2-án és 24-én nagy örömmel fogadtuk a kisvárdai óvodásokkal együtt a környező településekről érkező gyermekeket és szüleiket.

Mindkét alkalommal verses-zenés műsorral köszöntöttük őket alsó tagozatos tanítványaink közreműködésével. Faragó Anett és Ősz Csenge versmondással, Sipos Panna gyönyörű furulya-játékával mutatta meg tehetségét.

A Kicsinyek kórusa csodálatos előadásában az Oscar-díjas Mindenki című magyar rövidfilm betétdalát hallhattuk Pethőné Nagy Zsuzsanna zongorakíséretében, Benő Zoltánné vezénylésével.

            Ezt követően Nagytiszteletű Százvai László vezető lelkipásztor a fenntartó képviseletében köszöntötte a jelenlévőket, majd az iskola sajátosságait, nevelési-oktatási rendszerét mutatta be Ivánné Nagy Erzsébet Bernadett igazgatónő és Nagy Istvánné igazgatóhelyettes.

A tájékoztató után egy „tízórais” vendéglátásra invitáltuk a gyerekeket és a szülőket, jó hangulatban, kötetlen beszélgetéssel, ismerkedéssel egybekötve. 

            A játékos foglalkozásokon a tanórán kívüli, tehetséggondozó tevékenységek sokszínűségét mutattuk meg a szülőknek a gyerekek bevonásával, közreműködésével.

            Szabolcsiné Tóth Teodóra vidám hangulatú angol nyelvi foglalkozásán kitartó figyelemmel és lelkesedéssel vettek részt az énekes-rajzos tevékenységben.

            A „Pörgő-forgó” néptánc-foglalkozás a 2-6. évfolyam néhány tanulójának bemutatójával kezdődött, mely jól szemléltette a hagyományok átörökítését a fiatal generációra. Ezt követően Gyüre Tamás néptáncpedagógus gyermekbarát módszerével valamennyi kisiskolás jelöltet csoportos táncra perdített.

            „Fürgén-fitten” mutatkoztak be fiú tornászaink is mindhárom korcsoportból a különböző gyakorlatokkal, igazolva, hogy méltón képviselték iskolánkat az Országos Torna Diákolimpián, Borbély Gábor testnevelő tanár felkészítésével.

A foglalkozás folytatásaként Kőrizsné Koi Beáta és Makláriné Eszterhai Ágnes leendő első osztályos tanító nénik vezetésével mozgáskoordinációs gyakorlatokat és ügyességi játékokat végeztek a gyerekek sok-sok nevetés, figyelem, gyorsaság és izgalom kíséretében.

            Nagy érdeklődéssel vettek részt a szülőkkel együtt a robotika foglalkozáson, számítógépen vezérelve, különböző mozgásokat végeztetve, hangokat produkáltatva a Lego-robotokkal, Hajnal Béla és Szürösné Vágó Enikő pedagógusok irányításával.

            A játékos hittan foglalkozáson különleges élménypedagógiai játékban volt részük a gyermekeknek. Jézus életének és az akkori kor megismerésének, eljátszásának lehetőségét Nagyné Szászi Csilla, Gyüre Andrea és Dankóné Nagy Andrea tanító nénik segítségével valósítottak meg.

            A kézműves foglalkozás hangulata már a tavaszt idézte verssel, zenével és egy „virágos-madaras” ajtódísz füzér elkészítésével, melyet mindenki ajándékul kapott. Az ügyes kis kezek irányításában Kiss Tünde, Makláriné Eszterhai Ágnes, Kőrizsné Koi Beáta és Dankóné Nagy Andrea leendő elsős tanító nénik segítettek.

            A tartalmas, változatos, jó hangulatú foglalkozásokat a játékosság jegyében valósították meg a pedagógusok a gyerekek részvételével, egy kis betekintést nyújtva ezáltal a szülőknek a mindennapi pedagógiai munkánkba.

A gyerekek mosolya, érdeklődése, aktív részvétele, felszabadultsága megnyugtatta a szülőket, hogy „jó helyen és jó kezekben” lesznek, ha iskolánkban kezdik el tanulmányaikat. Mindannyian megelégedésüket és köszönetüket fejezték ki!

Köszönjük mi is!

                                                                                                            Nagy Istvánné

                                                                                                          igazgatóhelyettes

Képek

 

Pályázatok

FEL