Ha észrevétele, javaslata van az oldallal kapcsolatosan, az alábbi módokon jelezheti:

2Személyesen: Flórián tér 5.
3Telefonon: +36 45 406 021

MINDEN SEGÍTŐ ÉSZREVÉTELT ÉS ÖTLETET ÖRÖMMEL FOGADUNK!

AZ ISKOLA NYITVATARTÁSA

Hétfőtől - Péntekig:  08.00 - 16:00

Szombat és Vasárnap:  Zárva

 

ISTEN HOZOTT HONLAPUNKON!

SZERETETTEL VÁRUNK INTÉZMÉNYÜNKBEN!

„Boldog az ember, aki megtalálta a bölcsességet, és az az ember, aki értelmet kap. Mert több haszna van ennek, mint az ezüstnek, és nagyobb jövedelme, mint a színaranynak.” (Péld. 3:13-14)

„Boldog az ember, aki megtalálta a bölcsességet, és az az ember, aki értelmet kap. Mert több haszna van ennek, mint az ezüstnek, és nagyobb jövedelme, mint a színaranynak.” (Péld. 3:13-14)

ISTEN HOZOTT HONLAPUNKON!

SZERETETTEL VÁRUNK INTÉZMÉNYÜNKBEN!

"Az Úrnak félelme a bölcsességnek tudománya, és a tisztességnek előtte jár az alázatosság." (Péld 15,32)

ISTEN HOZOTT HONLAPUNKON!

ISTEN HOZOTT HONLAPUNKON!

SZERETETTEL VÁRUNK INTÉZMÉNYÜNKBEN!

ISTEN HOZOTT HONLAPUNKON!

SZERETETTEL VÁRUNK INTÉZMÉNYÜNKBEN!

Tanévnyitó a Várday Katában

2017, szeptember 1-jén a reggeli harangszó évnyitóra hívogatta a Várday Kata Református Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium gimnazista tanulóit a református templomba.

 

A szép, napsütéses kora őszi napon immáron hivatalosan is megkezdődött a 2017/2018-as tanév. Elmúlt a nyár, befejeződött a nyári szünet, kiürültek a strandok, véget értek a nyári fesztiválok. Újra élettel telik meg az iskola.

 

Intézményünk tanévnyitó istentiszteletén Nt. Kádas Richárd, iskolalelkész áhítattal szolgált.

 

Az Igei üzenetet, bátorítást követően Ivánné Nagy Erzsébet Bernadett igazgatónő szólt a tanulóifjúsághoz és a kollégákhoz.

 

Igazgatónő tanévnyitó beszédében egy, a Példabeszédek könyvéből vett Ige alapján köszöntötte az új tanév, feladatok előtt álló diákokat, pedagógusokat.

Eredj a hangyához, te rest, nézd meg az ő útjait, és légy bölcs!” (Péld. 6,6)

 

„Miért a hangyák?” – hangzott a kérdés.

 

„Mert van mit tanulnunk tőlük. A hangyák külső megjelenése nem olyan feltűnő, mint a ragyogó páncélú vagy színes bundájú méheké és darazsaké, ám a kevésbé mutatós külső mögött hihetetlen okos, bámulatos szervező képességű és érdekes jellem húzódik meg. A bolyban élő hangyák odafigyelnek egymásra, táplálják egymást és kiválóan alkalmazkodnak az adott környezetükhöz. Egész életükben szorgalmasan dolgoznak és felkészülnek a nehezebb időszakokra. Tudatosan élnek. A mai világban bizony azt látjuk, hogy nekünk is ilyen tervező, tudatos életre kell felkészülnünk és felkészíteni benneteket, mely a tudás átadása mellett az életre való nevelést is kell, hogy biztosítsa. Mert önmagában az ismeret nem elegendő, tudni kell megfelelően alkalmazni egy adott probléma megjelenésénél, adott döntési helyzetben a megfelelő helyen és a megfelelő időben.” – fogalmazott igazgatónő.

 

Az iskola arra kell, hogy felkészítse a diákokat, hogy az általuk megszerzett tudást hasznosítani tudják az életben, a saját egyéni életükben, biztosítva ezzel a saját előrehaladásukat és a környezetükben élőkét is. Élni kell ezekkel a lehetőségekkel, bölcsen kell az élethez állni, így válhat az ember tanulóból tanítóvá, gyermekből felnőtté.
– zárta gondolatait Ivánné Nagy Erzsébet Bernadett igazgató asszony.

 

Bizodalmunk van a tekintetben, hogy a 2017/2018-as tanév eseményei a jelen megélése mellett a jövő reménységét is előre vetítik majd számunkra, hiszen a főépületünk külső megújulása mellett gimnáziumunk új oktatási stratégiája is kidolgozásra kerül, mely számos változást hoz majd képzési kínálatunkban a jövőre nézve.

 

Igazgatónő az előttünk lévő munkához vezetőtársai és kollégái számára bölcsességet, kellő alázatot és erőt kívánt tanévnyitó beszédében.

A diákjainkat pedig azzal a gondolattal engedte az új tanév feladatai elébe, hogy merjenek nagyot álmodni, nagy dolgokat véghez vinni és mindeközben kicsinek maradni.

 

Az idei esztendőt 682 fő kezdi meg a Várday Kata Református Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium falai között.

 

 

                                                                                                                                                                  Valla Gábor

Képek

Pályázatok

FEL