Ha észrevétele, javaslata van az oldallal kapcsolatosan, az alábbi módokon jelezheti:

2Személyesen: Flórián tér 17.
3Telefonon: +36 45 405 106

MINDEN SEGÍTŐ ÉSZREVÉTELT ÉS ÖTLETET ÖRÖMMEL FOGADUNK!

A LELKÉSZI HIVATAL NYITVATARTÁSA 

Hétfőtől - Péntekig:  08.30 - 16:00
Szombaton:             Zárva

Vasárnap:               09.30 - 10.00 és 11.00 - 11.30

 

Hogyan oldhatod meg a konfliktusaidat?

A egészséges konfliktus-megoldásnak vannak olyan alapelvei, amelyek segíthetnek abban, hogy azokat a legépítőbb módon oldhassuk meg. Az alábbi elvek abban is segítenek, hogy másoknak segíthess a jó megoldások megtalálásában.

Olvass tovább, érdemes!

1. Avatkozz be minél korábban

Menj, és minél hamarabb beszélj az emberrel, mielőtt tovább fokozódik. Még akkor is, ha nem tudod, hogy mit tettél, de észrevetted, hogy furán viselkedik. Nem veszthetsz vele. Kérdezd meg: megbántottalak? Van valami probléma köztünk? Még ha nem is a válasz, azt mondtam ezzel, hogy érdekel, mi van veled. Jézus mondta: "Ha tehát áldozati ajándékodat az oltárhoz viszed, és ott jut eszedbe, hogy atyádfiának valami panasza van ellened,  hagyd ott ajándékodat az oltár előtt, menj el, békülj ki előbb atyádfiával, és csak azután térj vissza, s vidd fel ajándékodat. Békülj meg ellenfeleddel hamar, amíg az úton együtt van veled, hogy át ne adjon ellenfeled a bírónak, a bíró pedig a szolgának, és így börtönbe kerülj." (Máté evangéliuma 5,23-25)

2. A megoldásnál koncentrálj a problémákra, ne a személyekre

Ha már emberek közötti a konfliktus, nem csak a probléma a kérdés, meg kell próbálni megtalálni, mi is volt a probléma. Honnan lehet észrevenni, ha már túl mentetek ezen? Amikor más a másik minősítgetése van terítéken. Ez az ember ilyen vagy olyan. Ne felejtsétek el! Keressétek meg újra a problémát!

Biztosítani kell mindkét fél számára három alapvető tényezőt a megoldás során

3. Engedély: ismerd el, nem tragédia, ha konfliktusunk van

Keresztények között különösen fontos, mert a konfliktus maga is problémát jelent. Hogy lehet egyáltalán miköztünk konfliktus, hiszen mindketten keresztények vagyunk? Éppen ezért sokszor megpróbáljuk elrejteni. Ha pedig elrejtjük lehetetlen megoldani.

Ki kell mondani, bizony előfordulhat a konfliktus. Nem vagyunk ettől rossz keresztények. Csak meg kell oldanunk. Ha vezető vagy egy csoportban, akkor különösen fontos, hogy megengedd ezt.

4. Erő: Nem élhet vissza senki az erőfölényével

Ha cápa vagyok (lásd a a 2. tanítást) a konfliktusmegoldás során, úgy érezhetem, minden erő nekem kell. De ha meg akarom oldani a problémát, mindkettőnknek egyenlő erősnek kell, hogy érezzük magunkat.

Gyakori, hogy egy konfliktus helyzetben az egyik fél sokkal jobban tud beszélni, mint a másik. Hadd általánosítsak most egy kicsit. Jellemzően a nők jobbak a szóbeli kommunikációban. Nem csoda, hiszen annyit gyakorolják :). Ha valakivel konfliktusom van, akinek nincs ilyen szóbeli tehetsége, mert csöndesebb típus, ha élőszóban beszélünk, gyengének fogja érezni magát. Könnyen el tudom a szavaimmal hallgattatni. Fiatalként azt hittem, hogy ezzel nyertem, de valójában ez nem győzelem. Nem szűnt meg a konfliktus. Túl erős voltam, ő túl gyenge. Ha tényleg meg akarom oldani, akkor vissza kell vennem ebből. Kevesebbet beszélni. Inkább hallgatni. Adni neki időt, hogy gondolkodjon a szavain. Akár írja le, amit szeretne elmondani, vagy hozzon valakit magával. Csak akkor lesz kommunikáció, ha egyenlők az erők. Logikusan nem így gondoljuk. Pedig attól igaz.

5. Védelem: Nem kell félned, mi történik a konfliktus után

Jézus Krisztus bátran felvállalta az ütközést a tanítványaival (lásd a 2. tanítást), mégis biztosak lehettek abban a tanítványok, hogy Jézus nem szakítja meg velük a barátságát. Lehet nem fogunk egyet érteni, de nem foglak bántani semmilyen módon, sem mint vezető, sem mint pásztor. Nem fogom elmondani senkinek, amit mondtál. Érezhetsz egyfajta biztonságot. A meglepő rész: Saját magadtól is védettnek kell lenned. Vannak emberek, akik nagyon dühösek lesznek a konfliktushelyzetekben. Ezért nem mernek aztán felvállalni konfliktust, mert szégyellik ezt. Ha eljönnek, tudniuk kell, hogy nem lesz belőle baj. Ha túl érzelmi lesz a konfliktusmegoldás, akkor megállunk. Vagy leírhatod, mi a problémád, esetleg tényleg hozz el magaddal valakit.

6. Ajánlj különböző lehetőségeket a megoldásra!

Amikor elindul a konfliktus sokféle lehetőség látszik a megoldásra. Ahogy haladunk előre, egyre inkább nehéznek érezzük ezt: vagy te mész el, vagy én. És könnyen leszűkül egészen idáig. Ezért is nagyon fontos, hogy minél hamarabb lépjünk a konfliktus megoldásának irányába (lásd az első tanításban). Az elején, tényleg sokkal könnyebb még látni a több féle megoldási lehetőséget. És erre emlékeztetnünk is kell magunkat. Nem csak egyféle megoldás létezik.

7. Vond be a megoldásba az összes felet

Próbálhatunk megoldani konfliktusokat az érintettek teljes köre nélkül is. Lehet, kiosztod a megoldást a számukra. Neked ezt kell csinálnod, a másiknak meg azt. Nem jó felvállalni ezt, mert együtt kell, hogy megtalálják a megoldást, mert különben csak téged fog foglalkoztatni a probléma tényleges megoldása. Nem mondhatom meg én a megoldást, hanem együtt kell kitalálniuk, mit lenne jó tenni.

8. Késztesd arra az embereket, hogy kötelezzék el magukat

Nézz a szemükbe, és kérd meg őket: Megígéred, hogy nem teszel többet ilyet? Akár más emberek előtt. Nagyon fontos lépés, hogy segítve legyenek abban, ragaszkodni tudjanak a megoldáshoz. Volt ilyen már a mi gyülekezetünk életében is, és nagyon jó megtapasztalni, hogy tényleg segített ez embereknek a megoldásban.

9. Ne légy közvetítő!

Ha konfliktus van két fél között, nem szabad bedőlni annak, hogy engem használ két ember, vagy csoport az egymással való beszélgetésre. Elkezheted játszani a közvetítőt, de ha megengeded, hogy erre használjanak, te kerülsz a konfliktus közepére, és mindkét fél meg fog haragudni. Soha ne tedd!

Helyette vedd őket rá a kommunikációra. Tegyenek úgy, mint érett keresztények. Nem fogok helyetted beszélni vele. Neked kell elmenned, beszélned vele. Elkísérlek, ha segít. Ezt tényleg vállalom én is, bármilyen esetben. Ilyen megoldásban bátran megkereshettek. Arra nem vagyok nyitott, hogy feleket hallgassak és próbáljak köztük közvetíteni.

Pályázatok

FEL