Ha észrevétele, javaslata van az oldallal kapcsolatosan, az alábbi módokon jelezheti:

2Személyesen: Flórián tér 17.
3Telefonon: +36 45 405 106

MINDEN SEGÍTŐ ÉSZREVÉTELT ÉS ÖTLETET ÖRÖMMEL FOGADUNK!

A LELKÉSZI HIVATAL NYITVATARTÁSA 

Hétfőtől - Péntekig:  08.30 - 16:00
Szombaton:             Zárva

Vasárnap:               09.30 - 10.00 és 11.00 - 11.30

 

„URAM, SZERETETED AZ ÉGIG ÉR, IGAZSÁGOD OLYAN, MINT A HATALMAS HEGYEK...”

„URAM, SZERETETED AZ ÉGIG ÉR, IGAZSÁGOD OLYAN, MINT A HATALMAS HEGYEK...”

ISTEN HOZOTT HONLAPUNKON!

ISTEN HOZOTT HONLAPUNKON!

SZERETETTEL VÁRUNK GYÜLEKEZETÜNKBEN!

„MOST TÜKÖR ÁLTAL HOMÁLYOSAN LÁTUNK, AKKOR PEDIG SZÍNRŐL-SZÍNRE...”

„MOST TÜKÖR ÁLTAL HOMÁLYOSAN LÁTUNK, AKKOR PEDIG SZÍNRŐL-SZÍNRE...”

ISTEN HOZOTT HONLAPUNKON!

ISTEN HOZOTT HONLAPUNKON!

SZERETETTEL VÁRUNK GYÜLEKEZETÜNKBEN!

„Ahogyan a szarvas kívánkozik a folyóvízhez, úgy kívánkozik a lelkem Tehozzád Istenem!”

„Ahogyan a szarvas kívánkozik a folyóvízhez, úgy kívánkozik a lelkem Tehozzád Istenem!”

ISTEN HOZOTT HONLAPUNKON!

ISTEN HOZOTT HONLAPUNKON!

SZERETETTEL VÁRUNK GYÜLEKEZETÜNKBEN!


Deprecated: parse_str(): Calling parse_str() without the result argument is deprecated in /var/www/vhosts/kisvarda.reformatus.hu/httpdocs/kisvarda.reformatus.hu/plugins/content/allvideoshareplayer/allvideoshareplayer.php on line 70

A Királyhelmeci Református Egyházközség gyülekezetével 2014-ben kötöttünk testvérgyülekezeti megállapodást, amelyet Királyhelmecen ünnepi istentisztelet keretében írtunk alá. A királyhelmeci gyülekezettel már korábban is élő, aktív kapcsolatot ápoltunk, azóta pedig több közös programot ( presbiteri csendesnapok, ifjúsági csendeshét) szerveztünk közösen. A mostani alkalom a Reformáció 500. emlékév jegyében zajlik, amelyre testvérgyülekezetünkből 65 fős küldöttség érkezik, a gyülekezet lelkipásztoraival: Nagytiszteletű Molnár István és kedves felesége Nagytiszteletű Molnár Éva, valamint id. Molnár Elemér tiszteletbeli esperes.

Az ünnepi istentisztelet során két Reformációi emlékművet adtunk át:

1. Reformációi dombormű: faragott tölgyfából, mely a templomtér belsejébe, a főbejárat belső oldalán lesz elhelyezve. A dombormű a református egyház címerének központi motívumát a zászlós bárányt és a Szentírás ó - és újszövetségének jelképeit ábrázolja. Fölötte a Kálvin Jánostól származó mondat:,,Semper Reformanda” felirattal melynek jelentése: örök reformáció. Kálvin arra akarta felhívni a figyelmet, hogy a reformáció nem egyszeri, múltbeli esemény, hanem az igaz reformáció az igéhez való folyamatos visszaformálódás és ragaszkodást jelent. A felirat két oldalán az 500.jubileumra utaló két évszám: 1517. és 2017. látható.

2. Reformációi emlékoszlop: 30cm átmérőjű és 3 m magas tölgyfaoszlop. Központi motívuma egy térbeli 8 ágú Kálvin-csillag. Az oszlop felirata Luther Mártontól származó mondat: ,,Itt állok és másként nem tehetek” Ezt a mondatot Luther akkor mondta el, amikor a worms-i birodalmi gyűlésre beidézve a pápai átok és az inkvizíció könnyen kínhalállal járható fenyegetése alatt, a reformációban felismert hitigazságokat és a Szentírásra alapuló hitelveinek visszavonására akarták kényszeríteni. Luther ezzel a mondattal azt mondta el, hogy a Szentírás igazságait vissza nem vonhatja és nem is kívánja.

Képek

Lélekemelő adventi zenés áhítat a Kisvárdai Református Templomban

Ma du. 15.00 órától az Istentisztelet keretében adventi zenés áhítatot tartunk. Ez az alkalom idén különleges lesz!

Csaholczi Gusztáv, Gyöngyösi Éva Zita és kis barátaik könnyűzenei lemezbemutató koncertjét hallhatjuk, melyen „Erőt Adsz” címmel nemrég megjelent albumuk anyagát adják elő. A gyönyörű, szépen hangszerelt evangéliumi énekek, Isten szeretetének örömhírét hirdetik. Szeretettel várunk minden érdeklődőt, a gyülekezetünk minden tagját és családjaikat a lélekemelő alkalomra!

Gyülekezeti MOZI - A dárda hegye

 

Mit jelent megbocsátani? Van -e a megbocsátásnak ára? Ki fogja azt megfizetni? Egyáltalán lehetséges -e a szív szerinti megbocsátás

Mindannyiunk örök és őrlő kérdései ezek. A ma esti gyülekezeti mozi ezeket a kérdéseket hozza felszínre, és ad rájuk választ a "Dárda vége" című film egy igaz történet alapján. 

 

2016. november 3-án (MA ESTE) 18.00-tól

a KÁLVIN KONFERENCIA TEREMBEN

ISMÉT GYÜLEKEZETI MOZI

 

Az Ecuadori dzsungelekben él a Waodani törzs, amely kegyetlenségéről hírhedt. A felnőtt emberek 60 százaléka nem természetes módon hal meg közülük a statisztikák szerint. Az ötvenes évek közepén néhány misszionárius, Jim Elliot és társai érkezik családjával a dzsungelbe, hogy kapcsolatot teremtsen a Waodanikkal és a keresztény értékekre, a másik ember iránti tiszteletre, szeretetre és megbocsátásra próbálják őket tanítani.

 

"Izgalmas, fordulatos, kemény film - tele érzésekkel."

"Az utóbbi évek egyik legértékesebb alkotása. Mindenkinek látnia kell!"

"Döbbenet! Ki képes erre?!"

"Most nem találok szavakat. Csak annyit: Köszönöm, hogy megnézhettem!"

 

EVANGÉLIZÁCIÓS HÉT A KISVÁRDAI REFORMÁTUS GYÜLEKEZETBEN

Isten iránti hálaadással és örömmel adom hírül, hogy november 6 - vasárnaptól – november 9. szerda estig a Kisvárdai Református Gyülekezetben EVANGÉLIZÁCIÓS HETET tartunk.

Isten szeretetének örömhírét Nt. Sebestyén Győző, a Fóti Gyülekezet lelkipásztora hirdeti közöttünk. Az 5 igehirdetésből álló sorozat összefoglaló címe: „Krisztus – Én -  Közösség.” 

Kiemelt figyelemmel hirdetem, hogy jövő vasárnap, az evangelizáció kezdetének vasárnapján, a megszokott rendtől részben eltérően tartjuk istentiszteleti alkalmainkat! A délelőtti istentisztelet a templomban a szokott rendben 10 órakor kezdődik, a vasárnap délutáni istentisztelet azonban kivételesen nem 3 órakor, hanem az evangelizációs hét többi esti alkalmával egy időben, azaz este 6 órakor fog kezdődni.

A Tátra utcán és az Evangélikus templomban aznap nem tartunk külön istentiszteleteket, hanem mind a Tátra utcán, mind pedig az Evangélikus templom előtt mikrobuszok és személyautók fogják várni a templomba jövő gyülekezetet. A járművek a Tátra utcai imaház elől délelőtt fél 10-kor és este fél 6-kor indulnak, az Evangélikus Templom elől pedig vasárnap este fél 6-kor.

Hiszem, hogy Isten szeretete sokak életében adhat akár ezen a héten megoldást, újjászületést. Hordozzuk imádságban ezt a hetet, hogy új életek szülessenek, régi életek megerősödjenek, és megújuljunk, megerősödjünk mi magunk is! Vegyük komolyan a hívogatás szolgálatát, hogy Isten szeretetének örömhíre minél több emberhez eljuthasson!

 

SZERETETTEL HÍVUNK ÉS VÁRUNK MINDENKIT!

Olimpiák földjén - Újra itt a várva-várt napközis gyermektábor!

TÁJÉKOZTATÓ ÉS JELENTKEZÉSI LAP

A KISVÁRDAI REFORMÁTUS GYÜLEKEZET NYÁRI NAPKÖZIS GYERMEKHETE

Időpont: 2016. június 27. (hétfő) – 2016. július 2. (szombat) A napközis tábor napirendje igazodik a szülők munkaidejéhez, azaz gyülekező, gyermekfelügyelet és játék minden nap 7.30-tól 8.30-ig.

A nap tematikus programja 8.30-kor kezdődik és 15.30-ig tart, majd ismét biztosított a gyermekfelügyelet és játék, azaz a gyermekeket legkésőbb 16.30-ig kell hazavinni.

A tábort lelkipásztorok, szakképzett pedagógusok és hitoktatók vezetik, munkájukat a gyülekezet misszió munkacsoportjának tagjai és felnőtt gyülekezeti tagok segítik.

A gyerekeknek legkésőbb 8.00-ig meg kell érkezni, és lehetőleg 16.00 előtt lehetőleg ne vigyék el őket!

 

Helyszín: A Városi Tornacsarnokban valamint a Kisvárdai Református Gimnázium udvarán és épületében kialakított rendezvényterületen.

Korcsoport: 1 – 5. osztályos gyermekek

 

Téma„Olimpiák földjén” összefoglaló címmel Pál apostol élete és kalandos görögországi missziói útjainak története lesz a hét központi témája. A gyermekek nem csupán az Újszövetség több fontos történetét ismerik meg részletesen, hanem a történeteken keresztül közelebb kerülhetnek Istenhez, jobban megismerhetik önmagukat, megtanulhatják a hűség, a becsület fontosságát, Isten örökkévaló terveinek kibontakozását. Megismerhetik az ókori görög kultúrát, rengeteg sport, zene, játék élmény várja őket.

Programok:

Előadás: Minden nap része egy érdekes, a gyermekek nyelvén elmondott, vetített képes, gazdagon személtetett izgalmas előadás, amelyben bővíthetik történelmi ismereteiket. (Pl. az ókori görög kultúra, az olimpiák világa, a haditechnika, az építészet és tudomány)

                                                                     Feladatmegoldás: Minden gyermek kap egy korának megfelelő heti foglalkoztató füzetet, amelyben a hitoktatókkal érdekes, színes feladatok megoldásával feldolgozzuk és elmélyítjük az előadásokban közölt ismereteket.

Bibliai történet és üzenet: Napról-napra haladunk előre az Újszövetség lapjain és Isten igéjének üzeneteit a gyermekek nyelvén igyekszünk a szívükbe plántálni.

Kézműves foglalkozás: Minden nap része a kézműves fogalkozás, ahol a gyermekek szakképzett vezetők segítségével élhetik ki kreatívitásukat a napi programhoz kapcsolódó alkotások elkészítésével.

Játék és vetélkedő: Egy „igazi” olimpia kellős közepébe csöppennek a gyermekek, ahol csapataik izgalmas vetélkedők, sorversenyek, ügyességi játékok során mérik össze képességüket. Ezen túl a szabadidőben foci, trambulinok, cserkészjátékok várják a gyermekeket.

Étkezés: Napi háromszori étkezést (tízórai, ebéd és uzsonna) biztosítunk a református iskola ebédlőjében.

Részvételi díj: 5.000 Ft, amely magában foglalja a napi háromszori étkezést, a foglalkoztató füzeteket, játékokat, a kézműves foglalkozások alapanyagait, azaz mindent!

Jelentkezési határidő: Jelentkezni a 2016. június 13. (hétfőig) a hitoktatóknál, illetve a Református Lelkészi Hivatalban lehet. A jelentkezés a tájékoztató lap aljáról levágott jelentkezési lap leadásával és az 5.000 Ft részvételi díj befizetésével válik érvényessé. 

FIGYELEM! - CSAK AZ ELSŐ 200 GYERMEK JELENTKEZÉSÉT TUDJUK ELFOGADNI!
A JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐN TÚL ÚJABB JELENTKEZÉSEKET NEM TUDUNK ELFOGADNI!

Konfirmandus hétvége Középhután

2016.02.26-27. (péntek-szombat) között a konfirmandus korúak számára felkészítő intenzív hétvégét szerveztünk Középhután. Ezen az alkalmon 57 fiatal, és 11 felnőtt vett részt. Mivel az idei esztendőben a konfirmáció március 20-án, virágvasárnap lesz, a vizsgára való felkészülést nagyban elősegítette ez a felkészítő alkalom. A hétvége alatt öt leckét még át tudtunk venni a konfirmandusokkal a hátralévő leckékből, mindemellett az eddig megtanult konfirmációi káté kérdéseket is felmondták a gyermekek.

A tanulás mellett pihenésre, kikapcsolódásra, rövid kirándulásra, valamint filmnézésre is sor került a hétvége folyamán.

Hisszük, hogy ez a hétvége mind a gyermekek, mind a felnőttek számára áldásokkal, örömökkel teli alkalom volt.

Isten áldja és őrizze a konfirmandusok további felkészülését, hitbéli gyarapodását.

 

Képek

Pályázatok

FEL