Ha észrevétele, javaslata van az oldallal kapcsolatosan, az alábbi módokon jelezheti:

2Személyesen: Flórián tér 17.
3Telefonon: +36 45 405 106

MINDEN SEGÍTŐ ÉSZREVÉTELT ÉS ÖTLETET ÖRÖMMEL FOGADUNK!

A LELKÉSZI HIVATAL NYITVATARTÁSA 

Hétfőtől - Péntekig:  08.30 - 16:00
Szombaton:             Zárva

Vasárnap:               09.30 - 10.00 és 11.00 - 11.30

 

Összefoglaló a 2010. évről

2010. január 11-én, csaknem 2 hónapon át tartó előkészület után megnyitotta kapuit Kisvárdán a Kontrasztkiállítás. Az összes látogató száma 6235 fő volt. Örömmel és hálaadással tölt el, hogy gyülekezetünkből a kisvárdai rendőrkapitánysággal karöltve indulhatott el egy ma már országos hírűvé vált rendezvény.
 
2010. május 6-án az ifjúság a gyülekezettel karöltve nagyszabású koncertet szervezett a hollandiai Shirchadasj Ének és Zenekar fellépésével.
 
Tivadarban Ifjúságunk volt a szervezője és lebonyolítója egyházmegyénk első, de hagyományteremtő szándékkal megrendezett Konfirmandus Találkozójának. Az idén konfirmáltakkal együtt gyülekezetünkből 57 ifjú vett részt az egyházmegyei konfirmandus napon.
 
Ifjúságunk pályázatot nyújtott be a Magyar Református Szeretetszolgálat által meghirdetett bútorpályázatra, amelyet megnyertek s ennek keretében számos kiváló minőségű bútort szereztek be készülő új ifjúsági házuk bebútorozására.
 
 
Júliusban ifjúságunk 9 napot töltött a Dunakanyar fölött, a Heted 7 Vígasság elnevezésű családi és Művészeti Fesztiválon, amely egyben az, az első Európai Magyar Református Családok Találkozója is volt. Ifjaink a találkozó alatt 8 alkalommal különböző előadásaikkal léptek fel. Ide is elvitték és a Kemencei Vármegyeháza egykori börtönpincéjében bemutatták a Kontrasztkiállítást.
 
 
2010. szeptember 1-én Debrecenben az Egyetemi Templomban is megnyitotta kapuit a Kontrasztkiállítás.  Minden képzeletet és előzetes várakozást felülmúló módon ez év december 20-ig már 16.784-en látták a kiállítást a Debrecenben.
 
2010. Szeptember 16-án Nyíregyházán is megnyitott a Kontrasztkiállítás, a Görög Katolikus Hittudományi Főiskolán, miután a nagy érdeklődésre való tekintettel elkészülhetett a Kontrasztkiállítás második teljes értékű példánya is. Nyíregyházán eddig 11.459-en nézték meg a tárlatot, így a Kontrasztkiállítás összlátogatóinak száma átlépte a 36.000 főt!
 
2010. szeptember 25-én, szombaton ifjaink hálaadó alkalmat tartottak, ahová meghívták valamennyi lelkipásztort és a gyülekezet egész presbitériumát. A hálaadó alkalom az új Ifjúsági Ház elkészültéért mondott köszönetet Istennek. Dr. Seszták Miklós gyülekezetünk ifjai számára díjmentesen ajánlotta fel használatra azt az összesen 210 m2 területű pincehelyiséget, amely a Kontrasztkiállítás számára is otthont adott. Ifjaink 4 hónapi munkával A pincét teljes egészében felújították.
 
A felújítás összköltsége 1.742.000 Ft volt, amelyből gyülekezetünk hozzájárulása 300.000 Ft, a többit ifjúságunk a pozitív költségvetési mérleggel záró kisvárdai Kontrasztkiállítás maradványösszegéből, saját perselyükből, valamint általuk felkeresett támogatók adományaiból fedezte.
 
Idén karácsonykor gyülekezetünk ifjúsága is bekapcsolódott a Nyilas Misi Karácsonya elnevezésű programba. 2010. december 29-én a kisvárdai Rotary Club-bal közösen adventi koncertet szerveztek templomunkban, a délután 3 órakor kezdődő istentisztelet keretében. A perselypénzt gyülekezetünk a Magyar Ref. Szeretetszolgálaton keresztül a rászoruló kárpátaljai és csángóföldi magyar gyermekek megsegítésére ajánlotta fel.
 
Ifjúságunk Hangstúdiója a ProTone Hangstúdióaz idei évben is számtalan szolgálatot végzett. Az egyházmegyében, városunkban és gyülekezetünkben végzett számtalan hangosítási feladaton túl elkészítették a Kántus Jubileumi CD felvételeit és kiadási munkálatait, a Bürkös Nép zenekar 2. CD lemezét, valamint a Ligetkék Népi Énekegyüttes albumát. Az Európa Rádió számára az idei évben 42 „Esti Nyugalom”, 9 „Ismerjük meg egymást”, 7 „Ifjúság Hangja”, 5 „Kicsiny Percek” című műsort készítettek el. Mindezen túl 14 alkalommal közvetíttek istentisztelet, és készítettek iskolánkról a Kisvárdai Református Általános Iskola és Gimnáziumról egy 3x50 perc időtartamú iskolánkat bemutató rádiósorozatot.
 
Vitéz Róbert presbiter testvérünk, az ifjúsági hangstúdió stúdióvezető helyettesének hűséges szolgálatával az idei évben sokak régi kérését beteljesítve egy új szolgálat is elindult. Gyülekezetünk templomában valamennyi istentiszteletet rögzítünk és meghallgatható, letölthető formában elhelyezünk az ifjúsági és gyülekezeti honlapunkon, amely a www.kirinet.hu internetcímen érhető el.   Az idei évben 139 istentiszteleti alkalmat rögzítettek és töltöttek fel.
 
 Mindezeken túl ifjúságunk számtalan gyülekezeti és városi rendezvényen szolgált idén is a tőlük megszokott tartalmas és színvonalas módon.
 
 
 
SOLI DEO GLORIA!
 

Pályázatok

FEL