Ha észrevétele, javaslata van az oldallal kapcsolatosan, az alábbi módokon jelezheti:

2Személyesen: Flórián tér 17.
3Telefonon: +36 45 405 106

MINDEN SEGÍTŐ ÉSZREVÉTELT ÉS ÖTLETET ÖRÖMMEL FOGADUNK!

A LELKÉSZI HIVATAL NYITVATARTÁSA 

Hétfőtől - Péntekig:  08.30 - 16:00
Szombaton:             Zárva

Vasárnap:               09.30 - 10.00 és 11.00 - 11.30

 

Összefoglaló a 2011. évről

Összefoglalónkban az ifjúság sokszínű és gazdag életének és szolgálatának minden állomását nem tudjuk felsorolni, az alábbiakban a teljesség igénye nélkül hadd álljanak itt csupán a legfontosabbak:

 

1. Februárban egy szerverhiba miatt hat éve működő korábbi ifjúsági honlapunk teljes tartalmával megsemmisült. Az értékes új honlapot ifjúságunk tagjai (Vajda Dávid, Szűcs Tamás, és Százvai László lp.) a gyülekezeti igényeknek megfelelően portálrendszerben készítették el, ahol külön felületet kapott a gyülekezeti élet valamennyi fontos szolgálati területe: Gyülekezet, Iskoláink, Ifjúságunk, Hangstúdiónk, Alapítványaink. A március 20-án indult új honlapnak alig egy év alatt 15.000 látogatója volt!

 

2. Vitéz Róbert – gyülekezetünk presbitere, a ProTone Hangstúdió stúdióvezető helyettese az idei évben áldozatos szolgálatával, több száz órai munkával 112 istentisztelet hangfelvételének rögzítését, vágását, és gyülekezeti honlapunkra való feltöltését végezte el. A feltöltött igehirdetéseket 10.128 alkalommal hallgatták meg és töltötték le! Külön örömre és hálára ad okot, hogy az igehirdetések  hallgatói között nem csak gyülekezeti tagjaink, hanem az ország számos városából, Európa más országaiból, sőt a tengeren túlról is vannak regisztrált hallgatók.

 

3. Március 26-án Egyházmegyei Ifjúsági Csendesnapon vettünk részt, ahol az énektanítás szolgálatát végeztük, illetve hangstúdiónk, a ProTone Hangstúdió szolgáltatta a csendesnap technikai hátterét.

 

4. Határmenti Lelkésztalálkozó – 2011. Június 4. – Ifjúságunk zenés történelmi emlékműsort készített és adott elő Trianoni Békedidktátum aláírásának évfordulójára „A világ legigazságtalanabb békéje címmel.” A találkozó teljes technikai háterét a ProTone Hangstúdió szolgáltatta.

 

5. Csillagpont – 24 fővel vettünk részt az országos ifjúsági találkozón. Hangstúdiónkkal a rendezvény 5 helyszínén 36 programot hangosítottunk. A záró istentiszteleten Százvai László ifjúsági lelkipásztor hirdette az Igét, valamint Valla Gábor ifjúsági gondnok szolgált igeolvasással. Az istentiszteletet az M1 élőben közvetítette.

 

6. Miskolcon is megnyitott a Kontrasztkiállítás - Kisvárda, Nyíregyháza és Debrecen után szeptember 16-án Miskolcon is megnyitott a Kontrasztkiállítás, a Kisvárdai Református Ifjúság multimédiás tárlata. A tárlatot már eddig is több, mint 60.000 látogató nézte meg, ezzel immár regisztráltan is Magyarország első 10 leglátogatottabb kiállítása közé lépett a kisvárdai fiatalok alkotása. 

 

7. Kerti-Party – Idén is megrendeztük hagományos Kerti-Partynkat a parókia melleti füves pályán. A főzéssel egybekötött hálaadó alkalmon együtt köszöntük meg Istennek az idei évben elkészített áldásait.

 

8. Gyülekezetünkbe érkező új beosztott lelkipásztorunk Bogya-Kis Áron örömmel fogadta kérésünket és ifjúsági zenekarunk zongoristájaként számos ponton segített megújítani ifjúsági zenekarunk szolgálatát.

 

9. Nagyon –nagy öröm és hálaadás, hogy Szeptemberben az idén konfirmált ifjakat megszólítva és hívva, többen elfogadták hívásunkat és aktívan beépültek ifjúsági csoportunk és ezzel gyülekezetünk teljes jogú tagjainak sorába.

 

10. „72 óra kompromisszum nélkül” - Ifjúságunk a "72 óra kompromisszum nélkül" elnevezésű önkéntes ifjúsági program keretében Kisvárdán, a Megoldás Közhasznú Egyesületnél vállalt szolgálatot. Szolgálatunk a megbeszélésünk értelmében az épület valamennyi abalakának, nyílászárójának tisztítása, a radiátorok, karnisok lemosása és függönymosás volt.

 

11. Az őszi presbiteri tisztújítással párhuzamosanaz ifi is tisztségviselőket választott:

 

Ifjúsági gondnok          -          Valla Gábor

Dicsőítésvezetők          -          Bogáti Attila, Bogya-Kis Áron

Jegyző                         -          Bumberák Éva

Ifiház gondnokai          -          Babják Ivett, Babják János

Kottatáros                   -          Mónus Eszter Blanka

 

12. Jótékonysági est – A Kisvárdai Református Általános Iskola és Gimnázium egyik tanulójának megsegítésére szervezett jótékonysági esten ifjúságunk zenés darabbal, énekszolgálatokkal, prózai és hangszeres előadásokkal szolgált.

 

13. Karácsonyi Kavalkád nyitórendezvénye – A Kisvárdai Karcsonyi Kavalkád nyitórendezvényén az ökumenikus megnyitón ifjúságunk az „Ígéret” című poporatórium részleteivel szolgált. A városi rendezvény teljes technikai hátterét hangstúdiónk biztosította.

 

14. A Szentesti Istentiszteletet – az istentiszteletetés az Ifjúság szolgálatát templomunkból az Európa Rádió élőben közvetítette.

 

15. Öregek karácsonya – Immár évek óta hagyományasan az örgek karácsonyán ifjúságunk készít ünnepi műsort az idős testvéreknek. Az istentiszteleten ifjaink együtt úrvacsoráznak a gyülekezet időseivel.

 

16. Egyházkerületi Pályázaton - 500.000 Ft-ot fejlesztési támogatást nyert el a ProTone Hangstúdió. A fejlesztés ezúttal néhány fontos színpadi front- és háttértechnikai eszköz beszerzését tette lehetővé.

 

17. ProTone Hangstúdió szolgálatai a 2011-es évben számokban: 4 lemezfelvétel, 5 Stúdióklip forgatás, 49 Esti Nyugalom című műsor, 14 Istentisztelet közvetítés, 9 riport, 17 rendezvény hangosítása.

 

18. „Jégre – Ifi” – Immár hagyományos karácsonyi korcsolyázásunk és kirándulásunk Debrecenben. Idén december 29-én , 28 fővel indultunk útra.

Pályázatok

FEL