Ha észrevétele, javaslata van az oldallal kapcsolatosan, az alábbi módokon jelezheti:

2Személyesen: Flórián tér 5.
3Telefonon: +36 45 406 021

MINDEN SEGÍTŐ ÉSZREVÉTELT ÉS ÖTLETET ÖRÖMMEL FOGADUNK!

AZ ISKOLA NYITVATARTÁSA

Hétfőtől - Péntekig:  08.00 - 16:00

Szombat és Vasárnap:  Zárva

 

ISTEN HOZOTT HONLAPUNKON!

SZERETETTEL VÁRUNK INTÉZMÉNYÜNKBEN!

„Boldog az ember, aki megtalálta a bölcsességet, és az az ember, aki értelmet kap. Mert több haszna van ennek, mint az ezüstnek, és nagyobb jövedelme, mint a színaranynak.” (Péld. 3:13-14)

„Boldog az ember, aki megtalálta a bölcsességet, és az az ember, aki értelmet kap. Mert több haszna van ennek, mint az ezüstnek, és nagyobb jövedelme, mint a színaranynak.” (Péld. 3:13-14)

ISTEN HOZOTT HONLAPUNKON!

SZERETETTEL VÁRUNK INTÉZMÉNYÜNKBEN!

"Az Úrnak félelme a bölcsességnek tudománya, és a tisztességnek előtte jár az alázatosság." (Péld 15,32)

ISTEN HOZOTT HONLAPUNKON!

ISTEN HOZOTT HONLAPUNKON!

SZERETETTEL VÁRUNK INTÉZMÉNYÜNKBEN!

ISTEN HOZOTT HONLAPUNKON!

SZERETETTEL VÁRUNK INTÉZMÉNYÜNKBEN!

ALMA-NAPI VIGASSÁG

ALMA-NAPI VIGASSÁG

Pár éve már hagyomány iskolánkban, hogy egy-egy őszi gyümölcshöz, zöldséghez kapcsolódva témanapot szervezünk, idén az almára esett a választásunk. Rendezvényünk az Alma-napi vigasság elnevezést kapta, s 2018. október 19-én került megrendezésre. A témanap célja a hagyományápolás mellett az volt, hogy a gyermekek még jobban megismerjék térségünk jellegzetes gyümölcsét, azaz „Szabolcs aranyát”, felismerjék a különböző almafajtákat, azok sokszínű felhasználását, s a gyümölcs egészségünkre gyakorolt jótékony hatását.

A témanap két részből állt. Délelőtt az általunk meghívott több, mint száz óvodásnak, délután pedig tanulóinknak rendeztük meg az élményekkel teli programokat. A nagycsoportos óvodások részére előzetesen rajzpályázatot írtunk ki, melyben arra kértük őket, hogy Szutyejev: Az alma című meséjéből rajzolják le a nekik legjobban tetsző jelenetet. A pályaművekből több helyezés került értékelésre, melynek eredményét a témanapon ismertettük a meghívott óvodás gyermekekkel. A negyedikes tanítónénik dramatikus játékkal, iskolánk tanulói népi játékfűzéssel és néptáncbemutatóval, a Kicsinyek kórusának tagjai az Alma, alma, piros alma…kezdetű ének megtanításával tették színesebbé, emlékezetessé ezt a napot. A kulturális műsort követően táncházra, népi játékok kipróbálására és szeretet-vendéglátásra invitáltuk az óvodásokat, óvónőket, dajka néniket. Vendégeink jóízűen falatozták a finom süteményeket, almákat, aszalt almát, kortyolták az almalevet, s szemtanúi lehettek az almából készített érdekes kiállításunknak is.

Az óvodások rajzpályázatának eredményei

I.hely

Fáczán Luca – Kisvárdai Egyesített Óvoda

Nagy Ákos - Kisvárdai Egyesített Óvoda

 

II.hely

Gita Rebeka - Kisvárdai Egyesített Óvoda Tompos úti Tagintézménye

Nyakó Kiara - Kisvárdai Egyesített Óvoda

 

III.hely

Kondisz Natália Zselyke - Kisvárdai Egyesített Óvoda

Nyulak Petra - Kisvárdai Egyesített Óvoda Tordai úti Tagintézménye

Tóth Csenge - Kisvárdai Egyesített Óvoda Tompos úti Tagintézménye

 

Különdíj

Balogh Csenge - Kisvárdai Egyesített Óvoda

Eszenyi Hanna - Kisvárdai Egyesített Óvoda Tordai úti Tagintézménye

Harakály Luca - Kisvárdai Egyesített Óvoda Nyitnikék Tagintézménye

Pásztor Csenge - Kisvárdai Egyesített Óvoda Császy László úti Tagintézménye

Pocsai Lilien - Kisvárdai Egyesített Óvoda Tompos úti Tagintézménye

Szép Bernadett - Kisvárdai Egyesített Óvoda Nyitnikék Tagintézménye

Takács Liliána - Kisvárdai Egyesített Óvoda Császy László úti Tagintézménye

Takács Liza - Kisvárdai Egyesített Óvoda Császy László úti Tagintézménye

A helyezést elért gyermekeknek ismételten szívből gratulálunk, köszönjük az óvodapedagógusok áldozatos,  felkészítő munkáját!

A tanítványainknak megrendezett délutáni műsort követően forgószínpadszerűen, évfolyamonként vettek részt tanulóink a különféle programokban. Kipróbálhatták a népi játékokat, azaz a gólyalábon járást, hordólovaglást, horgászatot, ötödölőt, malmot, tekét és a hernyótalpakat. Az ügyességi vetélkedők feladatait is almával kellett végrehajtaniuk. Egyaránt izgalmasak voltak az egyéni gyakorlatok, mint például az almával való egyensúlyozás, vagy a párokban végzett ügyeskedés, azaz a homlokok közé szorított almával való haladás. A gyermekeknek lehetőségük volt almalenyomat segítségével „almabefőttet” készíteni, illetve kipróbálhatták az alma faragását, és almakompozíciók készítését is.

A napot közös táncházzal zártuk. Néptáncpedagógusaink segítségével egy fergeteges hangulatú táncos programmal ért véget rendezvényünk, melybe a meghívott vendégek és a szülők is aktívan bekapcsolódtak.

Úgy gondolom, a sok-sok előkészület, szervezéssel járó feladat megérte a fáradozásunkat, mivel sikerült feledhetetlen élményekkel gazdagítanunk a gyermekeket. Tanulóink jókedve, öröme, csillogó tekintete mindent elárult ezen a napon! Érezték, tudták, hogy ez a nap értük és nekik van, s a finom ízekkel, illatokkal, a dekoratív látvánnyal, a kellemes zenével az érzékszerveikre kívántunk hatni.

Újra bebizonyosodott, hogy mennyire jó tanulói közösségünk van, hiszen egy emberként, lelkesen énekeltek, játszottak, segítették, bátorították egymást!

Köszönjük a szülők, kollégák, technikai dolgozók segítségét, alázatos munkáját!

 Jó volt egy csapatban, egy cél érdekében együtt dolgozni!

                                                                                                                                                           Benő Zoltánné

                                                                                                                                              alsós humán munkaközösség-vezető

 

Képek

Pályázatok

FEL