Ha észrevétele, javaslata van az oldallal kapcsolatosan, az alábbi módokon jelezheti:

2Személyesen: Flórián tér 5.
3Telefonon: +36 45 406 021

MINDEN SEGÍTŐ ÉSZREVÉTELT ÉS ÖTLETET ÖRÖMMEL FOGADUNK!

AZ ISKOLA NYITVATARTÁSA

Hétfőtől - Péntekig:  08.00 - 16:00

Szombat és Vasárnap:  Zárva

 

ISTEN HOZOTT HONLAPUNKON!

SZERETETTEL VÁRUNK INTÉZMÉNYÜNKBEN!

„Boldog az ember, aki megtalálta a bölcsességet, és az az ember, aki értelmet kap. Mert több haszna van ennek, mint az ezüstnek, és nagyobb jövedelme, mint a színaranynak.” (Péld. 3:13-14)

„Boldog az ember, aki megtalálta a bölcsességet, és az az ember, aki értelmet kap. Mert több haszna van ennek, mint az ezüstnek, és nagyobb jövedelme, mint a színaranynak.” (Péld. 3:13-14)

ISTEN HOZOTT HONLAPUNKON!

SZERETETTEL VÁRUNK INTÉZMÉNYÜNKBEN!

"Az Úrnak félelme a bölcsességnek tudománya, és a tisztességnek előtte jár az alázatosság." (Péld 15,32)

ISTEN HOZOTT HONLAPUNKON!

ISTEN HOZOTT HONLAPUNKON!

SZERETETTEL VÁRUNK INTÉZMÉNYÜNKBEN!

ISTEN HOZOTT HONLAPUNKON!

SZERETETTEL VÁRUNK INTÉZMÉNYÜNKBEN!

A víz világnapja – az Élő Víz

„Gyűljenek össze az ég alatt levő vizek egy helyre, hogy láthatóvá váljék a szárazföld! És úgy történt. Azután elnevezte Isten a szárazföldet földnek, az összegyűlt vizeket pedig tengernek nevezte el. És látta Isten, hogy ez jó.”

                                                                       (1Mózes 1,9-10)

A víz világnapja egy évente ismétlődő esemény, melyet 1993 óta minden év március 22-én tartanak meg. A világnap célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. A világnapot 1992-ben, a Rio de Janeiróban tartott nemzetközi Környezet és Fejlődés konferenciát követően kezdeményezte az ENSZ közgyűlése.

Iskolánkban március 21-én tartottunk tematikus napot eme esemény középpontba helyezésével.

A víz világnapja alkalmából iskolánk minden tanulója és pedagógusa kék színű felsőt viselt, ezzel is felhívva a figyelmet az vízkészleteink tisztán tartásának fontosságára. Ezen a napon a „Vízkommandó” teremről teremre járva ellenőrizte az osztálytermek tisztaságát, valamint azt, hogy a diákok palackjaiban, kulacsaiban tiszta, friss ivóvíz van-e.

A világnap alkalmából a felsős évfolyamos tanulóknak plakátkészítő verseny hirdettünk előre meghatározott témák alapján. A témák az alábbiak voltak:

5. évfolyam: A víz számokban, 6. évfolyam: Élet a vízben, 7. évfolyam: A víz kémiája, 8. évfolyam: Valamit visz a víz

A gimnazisták számára projektmunka került meghatározásra, mégpedig oly módon, hogy a vízi világgal kapcsolatos élőlényeket kellett megformázniuk a háztartásban lévő anyagok segítségével, pl. petpalack, műanyag kupak, kartonpapír. Az osztályok igyekeztek minél kreatívabb módon létrehozni alkotásaikat.

A délután folyamán az 5-8. évfolyam osztályaiból 3 fős csapatok mérték össze tudásukat egy játékos délután keretén belül. A csapatokra várt egy teszt, melyben vízzel kapcsolatos általános kérdések, fejtörők szerepeltek. A teszt megírását követően egy izgalmas szókereső játék következett, melyen a vízhez kapcsolódó fogalmakat kellett megtalálni.

Az írásbeli feladatlapok megoldását követően az Activityé volt a főszerep. A csapatok megmutathatták kreativitásukat a vízzel kapcsolatos témák elmutogatása, körülírása vagy épp lerajzolása kapcsán. A vidám pillanatokat követően a főszerep a még vidámabb pillanatoké lett, ugyanis az „Egy perc és nyersz” kapcsán két „vizes” ügyességi feladat várt a diákokra.

A vidám délután zárásaként elérkezett a várva várt eredményhirdetés.

A víz világnapja alkalmából rendezett játékos vetélkedőn az alábbi eredmény született:

  1. helyezés: 8/A – Cselle István, Kepics Dániel, Nagy Attila
  2. helyezés: 6/C – Nagy Eszter, Petró Bíborka, Takács Luca
  3. helyezés: 5/B – Dobos Mariann, Farkas Péter, Literáti Tamás

Köszönjük intézményünk felsős és gimnazista reál munkaközösségének az alkalom megszervezését. Őszintén reméljük, hogy az ilyen és ehhez hasonló alkalmakkal iskolánk tanulóiban el tudják mélyíteni a teremtett világ megbecsülésének és megőrzésének fontosságát.

Valla Gábor

Pályázatok

FEL