Ha észrevétele, javaslata van az oldallal kapcsolatosan, az alábbi módokon jelezheti:

2Személyesen: Flórián tér 5.
3Telefonon: +36 45 406 021

MINDEN SEGÍTŐ ÉSZREVÉTELT ÉS ÖTLETET ÖRÖMMEL FOGADUNK!

AZ ISKOLA NYITVATARTÁSA

Hétfőtől - Péntekig:  08.00 - 16:00

Szombat és Vasárnap:  Zárva

 

ISTEN HOZOTT HONLAPUNKON!

SZERETETTEL VÁRUNK INTÉZMÉNYÜNKBEN!

„Boldog az ember, aki megtalálta a bölcsességet, és az az ember, aki értelmet kap. Mert több haszna van ennek, mint az ezüstnek, és nagyobb jövedelme, mint a színaranynak.” (Péld. 3:13-14)

„Boldog az ember, aki megtalálta a bölcsességet, és az az ember, aki értelmet kap. Mert több haszna van ennek, mint az ezüstnek, és nagyobb jövedelme, mint a színaranynak.” (Péld. 3:13-14)

ISTEN HOZOTT HONLAPUNKON!

SZERETETTEL VÁRUNK INTÉZMÉNYÜNKBEN!

"Az Úrnak félelme a bölcsességnek tudománya, és a tisztességnek előtte jár az alázatosság." (Péld 15,32)

ISTEN HOZOTT HONLAPUNKON!

ISTEN HOZOTT HONLAPUNKON!

SZERETETTEL VÁRUNK INTÉZMÉNYÜNKBEN!

ISTEN HOZOTT HONLAPUNKON!

SZERETETTEL VÁRUNK INTÉZMÉNYÜNKBEN!


Deprecated: parse_str(): Calling parse_str() without the result argument is deprecated in /var/www/vhosts/kisvarda.reformatus.hu/httpdocs/kisvarda.reformatus.hu/plugins/content/allvideoshareplayer/allvideoshareplayer.php on line 70

Jubileumi rendezvény 2

Jubileumi rendezvény 2. része a Kisvárdai Református Alapfokú Művészeti Iskolában

                   A Kisvárdai Református Alapfokú Művészeti Iskola jubileumi rendezvénysorozata idén május 20-án folytatódott, amikor iskolánk a reformáció 500 éves évfordulójáról történő megemlékezés keretében rendezte meg országos néptáncfesztiválját.  Nagy öröm volt azokkal tölteni egy napot, akiket a közös szerelem, a néptánc vonzott erre a rendezvényre. Fesztiválunk fővédnöki tisztét Leleszi Tibor polgármester úr vállalta, de hivatalos teendői elszólították, így Maklári Balázs alpolgármester úr nyitotta meg köszöntő szavaival a rendezvényt, nyitó áhítatunkon Kádas Richárd iskolalelkész szolgált az Énekek énekéből vett igeszakasz alapján.

                   A közel ötszáz főt befogadó rendezvényen számos vendég és „hazai” csapat is megmutatta tudását. Dédestapolcsányból, a Csomasz Tóth Kálmán Református Alapfokú Művészeti Iskolából érkezett a Csicsergő és a Guzsalyas néptánccsoport Tóth Tibor vezetésével; Nyíregyházáról, a Jókai Mór Református Általános Iskolából a Játszó tánccsoportot, Téglásiné Nagy Éva és Kácsor István tanítványait láthattuk vendégül. A Dunakanyarból, Verőcéről, a Géza Fejedelem Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsődéből érkezett a Kiskabóca és a Nagykabóca néptánccsoport, melynek oktatói Daróczyné Botos Barbara, Daragó Éva és Mucza Péter. Dombrádról Kiss Lászlóné tanítványait, a Two Dance párost köszönthettük. Mátészalkáról, a Kálvin János Református Iskolából érkeztek a Szalkai Cseperedők és a Kisharang néptánccsoport Tóthné Szomju Anita vezetésével, illetve Bedő Melinda és Márton Attila táncosai, az Aranyalma néptánccsoport a Hajdúnánási Református Általános Iskola és Óvodából.

                   A saját tanítványaink közül részt vett a megmérettetésben a Huppantó tánccsoport (Nagyvarsány), a Ficfa táncegyüttes, a Füle-farka tánccsoport és a Boróka tánccsoport (oktatók: Garaj Ágnes – Ignácz Gergő); a Pacsirták táncegyüttes (oktató: Gyüre Tamás), a Napsugár tánccsoport (oktató: Turóczi Zsolt); valamint a Bukéta és a Galagonya csoport (oktató: Rolyák Géza).

                   Egész nap a debreceni Szeredás Népzenei Együttes húzta a talpalávalót: Kálmán Péter prímás, Mészáros János brácsás és Musa József bőgős, akik délután Gyönyörű Zsigmonddal kiegészülve a Csiribiri komédiák című műsorukkal szórakoztatták a főtéri közönséget. Az eredményhirdetés előtt Gyüre Tamás és Tóth Teodóra vezetésével mezőföldi táncházban próbálhatták ki magukat az érdeklődők. A délután folyamán a Református Nőszövetség tagjai kínálták az uzsonnát és a finom teát.

                   A rendezvény sikeréhez hozzájárult Kisvárda Város Önkormányzata, hiszen tőlük kaptuk kölcsön a színpadot és a sörpadokat, a napsütés ellen pedig a Katasztrófavédelemtől és a Nexustól kölcsönkapott sátor védte a kis táncosokat és a meghívott ovisokat, akik a református iskola tanítóinak vezetésével népviseletbe öltöztetett babát színezhettek, gyöngyöt fűztek, medált és képeslapot készíthettek. A főtéri hangosítást a ProTone hangstúdió biztosította. Örültünk, hogy a megnyitónak és a gálaműsornak a megújult Várszínház és Művészetek Háza adott otthont, így méltó környezetben mutatkozhattak meg ifjú táncosaink. A csoportokat megajándékoztuk egy-egy gyönyörű emlékplakettel, melyet gyülekezetünk által jól ismert Gál Álmos keramikus készített.

                Ezen a napon ünnepeltünk, de nemcsak a néphagyományainkat, hanem a reformáció közelgő, 500 éves évfordulóját is, hiszen a Reformáció Emlékbizottság nevében kiírt pályázat keretében nyertünk 990000 forint támogatást a program megvalósításához. Mégis mindenekelőtt Istennek adok hálát azért a kegyelemért, hogy óvó tekintete kísérte a rendezvényt, ragyogó napsütésben telt az egész napunk. Szeretném mindazok segítségét megköszönni, akik valamilyen formában hozzájárultak a rendezvény sikeréhez.

A reformáció 2017-es jubileuma arra keresi a választ: milyen szerepet játszanak a reformáció értékei a mai korban. Hogyan tudunk belőlük meríteni? Mi úgy gondoljuk, a hagyományok ápolása az egyik út, amely jelentheti azt, hogy értékeinket – ha nem is megújítva – de felújítva, a mai kor igényeihez, lehetőségeihez igazítva őrizzük és visszük tovább nemzedékről nemzedékre.

                                                                                                             

                                                                                                         Virguláné Hercku Orsolya

                                                                                                            igazgató

Képek

 

 

Pályázatok

FEL