EFOP -4.1.1-15-2016-00017

Iskolafejlesztés a Minőségi Oktatás Feltételeinek Megteremtése Érdekében

 

Kedvezményezett neve, címe:    Kisvárdai Református Egyházközség

                                                      4600 Kisvárda Flórián tér 17.

 

Projekt címe: Iskolafejlesztés a Minőségi Oktatás Feltételeinek Megteremtése Érdekében

Szerződött támogatás összege: 920 000 000 Ft

A támogatás mértéke: 100,00 %

A projekt tartalma:                                                      

A beruházással érintett feladatellátási helyen 420 fő nappali képzésen résztvevő tanulói létszámra rendelkezik engedéllyel. A fejlesztés célja, az oktatásról és nevelésről szóló jogszabályokban előírt infrastrukturális feltételek megteremtése. Felkészülés a várható tanuló létszám növekedésre, a Kisvárdai járás és határon túli területekről. Az iskola tanulói és a 14-18 éves korosztály számára, a mindennapos testnevelés feltételeinek megteremtése. A matematikai, természettudományos és digitális kompetenciák magasabb fokú elsajátítását lehetővé tevő, infrastrukturális feltételek biztosítása. Kompetenciafejlesztési, valamint közösségfejlesztéssel kapcsolatos tanórai kereteken kívül történő, pedagógiai és nevelési feladatok ellátásához szükséges feltételek biztosítása. Az egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása érdekében a jelenlegi oktatási infrastruktúra akadálymentesítése. Költséghatékonyság növelése érdekében energetikai korszerűsítési beruházások végrehajtása.

 

A fenti célok megvalósítása érdekében a 920 millió forint költségű, az Európai Unió és Magyar Állam támogatásával megvalósuló beruházás része a meglévő épület belső átalakítása eredményeképpen 1 tanterem, 1 stúdió, 1 általános raktár 1 műhely és öltöző kialakítása, a vizes blokkok átszervezése. A beruházás keretében 1 új épületszárny kerül megépítésre. Az új épületszárnyban 4 tanterem, 1 nyelvi labor és szertár, 1 számítástechnika szakterem és szertár, 1 kémiai-biológia előadóterem, 1 kémiai-biológia labor, 1 kémiai-biológia szertár és 1 biológia szertár, 1 fizikai előadóterem, 1 fizikai-elektrotechnika labor, 1 fizika szertár, 1 ügyviteli iroda, 1 gazdaságvezetői iroda, 1 igazgatói és 1 helyettesi iroda kerül kialakításra. A mindennapos testnevelés infrastrukturális hátterének biztosításához hozzáépítéssel egy féltornaterem és a kiszolgáló létesítmények kerülnek megépítésre.

 

Az épület energetikai korszerűsítését szolgálja a nyílászárók cseréje, a homlokzati hőszigetelés, a fűtési rendszer korszerűsítése és fotovoltaikus rendszer kialakítása. Az építési munkákon kívül a szükséges iskolai bútorok, berendezések valamint informatikai eszközök is beszerzésre kerülnek

A projekt tervezett befejezési dátuma:                2018.08.31.

A projekt azonosító száma:                                     EFOP -4.1.1-15-2016-00017

 

Pályázatok

FEL